UPUTE ZA KORIŠTENJE APLIKACIJE

Registracija

Da biste koristili aplikaciju, morate se registrirati. Na početnoj stranici kliknite na poveznicu Kreiraj račun. Upišite potrebne podatke i kliknite Registriraj. Nakon registracije i aktivacije Vašeg računa (aktivacija može potrajati nekoliko dana) moći ćete se prijaviti u aplikaciju i imat ćete pristup resursima koje je odredio Administrator rezervacija. Za sve upite obratite se na adresu rezervaonica@gmail.com. Detaljne upute možete preuzeti na sljedećem linku: Kliknite za upute

Rezervacije

U meniju Raspored, kliknite na podmeni Pregled rezervacija. Tu će vam se prikazati trenutni raspored sa popisom soba i slobodnim terminima. Slobodni termini i termini za koje imate ovlaštenja su u bijeloj boji.

Izrada rezervacije

Na stranici Pregled rezervacija nađite prostor koji želite rezervirati, datum i vrijeme. Klikom na slobodno vrijeme (samo ono koje je u bijeloj boji) možete rezervirati taj prostor. Otvaranjem dijaloga za rezervaciju možete mijenjati trajanje, vrijeme, pozivati ili obaviještavati druge korisnike, podesiti slanje podsjetnika o rezervaciji itd. Ukoliko želte vidjeti detaljnije podatke o prostoru (sliku, kvadraturu i sl. postavite kursor miša na naziv prostora bez klikanja.

Bilo koja promjena rezervacije neće imati efekta ukoliko je ne potvrdite ili izbrišete.

Samo administratori mogu u ime druge osobe mijenjati, rezervirati ili brisati već napravljene rezervacije

Rezerviranje prostora i ovlaštenja

Možete rezervirati sve prostore za koje imate odobrenje kao dio jedne rezervacije ovisno o podešenim kvotama. Studenti mogu rezervirati samo vježbaonice, osoblje Akademije (Produkcija, Porta, Uprava) ima ovlaštenje za sve prostore. U slučaju potrebe (natjecanja, seminari ili bilo kakvo drugo događanje), administratori mogu na određeno vrijeme rezervirati prostore za tu namjenu. Sve eventualne rezervacije koje su napravljene u tom vremenu bit će automatski izbrisane.

Ponavljanje rezervacije

Rezervacija se može postaviti na način da se ponavlja određeni broj dana, tjedana, mjeseci u isto vrijeme. Može se postaviti datum do kojeg će to ponavljanje trajati. Studenti koji imaju postavljenu mogućnost rezerviranja maksimalno 48 sati unaprijed, mogu istu rezervaciju ponoviti samo 2 dana unaprijed. Ukoliko pokušaju postaviti ponavljanje na više dana sustav će ih upozoriti da isto nije moguće.

Dodavanje sudionika u rezervaciju

Možete dodati sudionika u svoju rezervaciju ili ga pozvati da sudjeluje. U oba slučaja će, ukoliko je tako postavljeno, pozvani korisnik dobiti mail o napravljenoj rezervaciji. Opcija je korisna studentima koji žele rezervirati za probe komornih sastava jer je tada vidljivo tko sve sudjeluje u rezervaciji tako da bilo tko iz grupe može zadužiti karticu.

Rezerviranje za i u ime drugoga

Samo administratori imaju ovlaštenje da rezerviraju za druge korisnike.

Administratori također mogu brisati i mijenjati rezervacije drugih korisnika

Mijenjanje rezervacije

Svaku rezervaciju koju ste napravili možete mijenjati i/ili brisati.

Mijenjanje rezervacija u nizu

Ukoliko ste postavili rezervaciju da se ponavlja (primjerice svaki ponedjeljak sljedećih mjesec dana) ukoliko tu rezervaciju pokušate izmjeniti, sustav će vas pitati želite koje od tih ponedjeljaka točno želite promijeniti. Ponuđena je i opcija da ih promijenite sve odjednom kao i svaki dan za sebe.

Brisanje rezervacije

Jednom obrisana rezervacije se u potpunosti miče iz rasporeda i samo administratori imaju pristup podacima o izbrisanoj rezervaciji

Kvote

Administratori mogu postavljati razne vrste kvota, minimalno i maksimalno trajanje rezervacije, broj dnevnih rezervacija, ukupan broj sati koje korisnik može rezervirati dnevno, za svaku vrstu prostora se može odrediti poseban sustav kvota.

Blackout

Administratori mogu u slučaju potrebe (seminari, natjecanja ili bilo koje druge potrebe ustanove, onemogućiti rezerviranje u prostoru. Kreiranje tzv. blackout rezervacije pobrisat će sve trenutno napravljene rezervacije u prostoru koji se "zamračuje")

Dodavanje rezervacije u osobni kalendar (Outlook®, iCal, Mozilla Lightning, Evolution)

Kad pregledavate napravljenu rezervaciju (bilo svoju ili drugog korisnika) u dnu ćete vidjeti poruku "dodaj u kalendar). Ovisno o kalendaru koji imate instaliran na računalu/prijenosnom uređaju/mobitelu/tabletu, rezervacija će se ili automatski upisati u kalendar ili će se preuzeti standardna .ics datoteka koja se nakon što je otvorite automatski upisuje u kalendar.

Pretplata na kalendare

Kalendar može biti otvoren za pretplatu tj. automatske upise u vaš osobni kalendar ukoliko je administrator omogućio upise u kalendar. Da bi omogućili automatske upise u kalendar morate u meniju Raspored, podmeniju Moj kalendar s desne strane uključiti opciju "Dozvoli upise u kalendar" .

U meniju Raspored, podmeniju Raspored po prostorima također možete birati na koji raspored ili prostor se želite pretplatiti. Samo kliknite na opciju Pretplati se na kalendar.

Kalendar klijenti (Outlook®, iCal, Mozilla Lightning, Evolution)

In most cases, simply clicking the Subscribe to this Calendar link will automatically set up the subscription in your calendar Client. For Outlook, if it does not automatically add, open the Calendar view, then right click My Calendars and choose Add Calendar -> From Internet. Paste in the URL printed under the Subscribe to this Calendar link in Booked Scheduler.

Google® Calendar

Open Google Calendar settings. Click the Calendars tab. Click Browse interesting calendars. Click add by URL. Paste in the URL printed under the Subscribe to this Calendar link in Booked Scheduler.